Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2009

El Eternauta - Hector German Οesterheld


Δημιούργημα των Έκτορ Έστερχελντ και Φρανσίσκο Σολάνο Λόπες, το El Eternauta παραμένει σήμερα (μισό αιώνα από τη δημιουργία του) ένα από τα σημαντικότερα έργα επιστημονικής φαντασίας, αλλά κι ένα από τα λαμπρότερα δείγματα γραφής της ένατης τέχνης. Κλειστοφοβικό, αγωνιώδες και περιπετειώδες, αλλά συνάμα συναισθηματικό, γεμάτο συμβολισμούς και πολιτική αλληγορία, είναι ένα έργο απαιτητικό και πολυεπίπεδο που σίγουρα δεν μπορεί να αφήσει κανένα αναγνώστη αδιάφορο.
Όλα ξεκινούν με μια παράξενη χιονόπτωση...
=============================
«Η ιστορία του Ετερνάουτα είναι η ιστορία του ανθρώπου που έρχεται αντιμέτωπος με τη μοίρα. Ή, καλύτερα, με την εξουσία. Του ανθρώπου που βλέπει να αλλάζει η ζωή του σε ένα λεπτό. Που φοβάται, που νιώθει αδύναμος να αντιδράσει, που πρέπει να παλέψει για να επιβιώσει αλλά δεν ξέρει πώς. Τα καταφέρνει, όμως, επειδή έχει αρχές, επειδή έχει ευθύνη απέναντι στο είδος του, στην οικογένειά του, στους φίλους του, στον εαυτό του. Επειδή το ένστικτο τον οδηγεί άνευ όρων να περισώσει όπως μπορεί το ύψιστο αγαθό της ανθρώπινης ύπαρξης: την ελευθερία».
Από την εισαγωγή του Γιάννη Κουκουλά.
=============================
Ότι και να πω θα είναι λίγο. Το 'El Eternauta' ειναι αδιαμφισβήτητα το καλύτερο graphic novel όλων των εποχών! Είναι το καλύτερο δείγμα γραφής της 9ης τέχνης. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας μαγέψει! Και οι δύο τόμοι του εκπληκτικού αυτού δημιουργήματος κυκλοφορεί απο την Jemma Press, με μία πολυτελέστατη hardcover έκδοση, στην τιμή των 25 ευρώ. Τρέξτε να το αγοράσετε!
Βαθμολογία: 10/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου